Mmm hjemmelavet pizza… Her fokuserer vi på enkle ingredienser og gode smage, og går all in med en hvid sauce lavet på creme fraiche, spinat og karamelliserede løg til at sprede ud over den tykke pizzabund. Top med stegte svampe, marinerede tomater og lagret ost. Friskhakket salvie, drysset ovenpå, giver denne vidunderlige, vegetariske pizza prikken over i’et.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Champignon
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
150 g
Crème fraiche
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
20 g
Finrevet ost
½ pose
Salvie
2 stk
Tomat
15 ml
Balsamico
1 stk
Løg
¼ tsk
Sukker
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Opvarm en bageplade [2 plader, 4 pers.]. Skær løg i tynde, halve skiver. Skær svampe i tynde skiver. Riv hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved høj varme. Steg svampe med et nip salt* i 3-4 min. Sænk til middel varme. Tilsæt hvidløg. Steg i 1 min. Stil til side i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde. Skru op til høj varme. Steg videre i 2 min, eller indtil løgene har fået farve. Tilsæt spinat. Rør indtil spinaten er faldet sammen. Tag panden af varmen. Tilsæt creme fraiche. Rør rundt. Smag til med salt* og peber*.
Rul pizzadejen ud. Tag bagepladen ud af ovnen. Placer pizzadejen på bagepladen. Smør med spinatsauce. Top med svampe (undgå overskydende væske) og revet ost.
Bag pizzaen i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden. Skær tomat i små tern. Bland tomat, balsamico og sukker* i en skål. Fordel tomat (undgå overskydende væske) på pizzaen, når der er 5 min tilbage. Hak salvie [½ pose, 2 pers.] fint.
Tag pizzaen ud af ovnen. Drys med salvie. Skær pizzaen ud i mindre stykker. TIP: Brug en saks til at klippe pizzaen ud.