Vegetarisk plantefars-bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk plantefars-bolognese

Vegetarisk plantefars-bolognese

med italiensk 'salsa cruda' og finrevet ost

Bolognese er en klassiker, og i aften tilbereder vi den på en spændende måde. Vi steger plantefars med tomatpuré, middelhavskrydderier, hakkede tomater, balsamico og mornaysauce. Så rører vi pasta i saucen, og serverer vores vegetariske bolognese med ost og en dejlig salsa cruda med tomat, løg og basilikum.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Byg
Soja
Selleri
Mælk
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)

½ stk

Rødløg

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

½ dåse

Tomatpuré

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3198 kJ
Kalorier (kcal)764 kcal
Fedt23.5 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat96 g
Sukker24 g
Protein36.2 g
Salt6.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. 

Steg plantefars
2

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars i 2-3 min.

Tilsæt krydderier
3

Tilsæt Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter, grøntsagsbouillon, balsamico og tomatpuré [½ dåse, 2P], og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Lav sauce
4

Tilsæt hakkede tomater, sukker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og pastavand, sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min.

Tilsæt mornaysauce, og lad simre i 1-2 min på lav varme.

Lav salsa cruda
5

Imens, hak rødløg fint [½ stk, 2P].

Skær tomat i 2 cm tern.

Hak basilikum fint.

Bland tomat, rødløg, basilikum, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber i en mellemstor skål.

Tilsæt pasta til stegepanden, og vend sammen.

Server
6

Anret bolognese i dybe tallerkener. 

Drys med finrevet ost.

Server med salsa cruda.