Bolognese er en klassiker, og i aften tilbereder vi den på en spændende måde. Vi steger plantefars med tomatpuré, middelhavskrydderier, hakkede tomater, balsamico og mornaysauce. Så rører vi pasta i saucen, og serverer vores vegetariske bolognese med ost og en dejlig salsa cruda med tomat, løg og basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
½ stk
Rødløg
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
180 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Sennep, Soja)
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 dåse
Tomatpuré
1 dl
Gemt pastavand
1 tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til salsa
¼ tsk
Salt til salsa
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars i 2-3 min.
Tilsæt Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter, grøntsagsbouillon, balsamico og tomatpuré, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, sukker, salt og pastavand, sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min.
Tilsæt mornaysauce, og lad simre i 1-2 min på lav varme.
Imens, hak rødløg fint.
Skær tomat i 2 cm tern.
Hak basilikum fint.
Bland tomat, rødløg, basilikum, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend pasta i stegepanden med sauce.
Anret bolognese i dybe tallerkener.
Drys med finrevet ost.
Server med salsa cruda.