I aften laver vi en fantastisk, vegetarisk plantefarsgryde med masser af godt i. Vi fylder vores gryderet med plantefars, champignon, løg, gulerødder, Worcestershire sauce, sojasauce og tomatpuré. Vidunderligt tilbehør er cremet kartoffelmos og sursød, dildsyltet agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
200 g
Champignon
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
½ tsk
Sukker (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
2 dl
Vand (trin 5)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær agurk i tynde skiver.
Hak dild fint.
Bland agurk, dild, hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Hæld lage fra inden servering.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
Stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak løg fint.
Hak svampe groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe og løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt plantefars og gulerod, og steg videre i 2-3 min.
Tilsæt Mamas Favorit, worcestershire sauce [1/2 pakke, 2P], sojasauce og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg i yderligere 2-3 min.
Imens, pisk vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk |1/2 tsk] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en kande.
Tilsæt jævning til stegepanden, og lad simre på middel varme i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Smag til med salt og peber.
Anret kartoffelmos på tallekener.
Top med plantefarsgryde.
Server med agurk.