Vegetarisk plantefarsgryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk plantefarsgryde

Vegetarisk plantefarsgryde

med blød kartoffelmos og syltet agurk

I aften laver vi en fantastisk, vegetarisk plantefarsgryde med masser af godt i. Vi fylder vores gryderet med plantefars, champignon, løg, gulerødder, Worcestershire sauce, sojasauce og tomatpuré. Vidunderligt tilbehør er cremet kartoffelmos og sursød, dildsyltet agurk.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Æg
Hvede
Sennep
Selleri
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

200 g

Champignon

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

2 dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)510 kcal
Energi (kJ)2133 kJ
Fedt12.5 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat67.1 g
Sukker17.4 g
Protein27.8 g
Salt6.3 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Sylt agurk
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær agurk i tynde skiver.

Hak dild fint.

Bland agurk, dild, hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Hæld lage fra inden servering. 

Lav kartoffelmos
2

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
3

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak løg fint.

Hak svampe groft.

Steg plantefars
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg svampe og løg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt plantefars og gulerod, og steg videre i 2-3 min. 

Tilsæt Mamas Favorit, worcestershire sauce [1/2 pakke, 2P], sojasauce og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg i yderligere 2-3 min.

Lav gryde
5

Imens, pisk vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk |1/2 tsk] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en kande.

Tilsæt jævning til stegepanden, og lad simre på middel varme i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret kartoffelmos på tallekener.

Top med plantefarsgryde. 

Server med agurk.