Tarte flambée, er en specialitet fra den franske region Alsace, og er en slags hvid pizza med løg. Vores skønne variant indeholder mornaysauce, hvidløg, porrer, løg, zucchini og mozzarella. Vi serverer vores Tarte flambée med frisk basilikum og æble-rucolasalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Zucchini
½ stk
Porre
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
½ pose
Basilikum
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
40 g
Rucola
½ stk
Æble
½ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær zucchini i 1 cm skiver.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10 min, eller indtil næsten møre.
Skær løg i tynde skiver.
Skær porre [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Hak basilikum [1/2 pose, 2P] groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær æble [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland mornaysauce og hvidløg i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg porre og løg med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i 3-4 min, eller indtil næsten møre.
Overfør zucchini til en tallerken.
Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud på samme bageplade, og smør med mornay-hvidløgssauce.
Top med porre, løg, zucchini og mozzarella.
Gratiner i ovnen i 10-13 min, eller indtil gylden.
Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.
Bland æble, rucola, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål.
Anret tarte flambée på tallerkener.
Top med basilikum og en smule æble-rucolasalat.
Server med resterende æble-rucolasalat.