Her får du en opskrift som giver dig et festligt fyrværkeri af smager og farver, med inspiration fra Asien. Vi steger oksekød, gulerod, zucchini og skalotteløg, og krydrer med ingefær, lime, sojasauce og chili. Vi serverer den skønne oksekødbowl med ris og en cremet mayodressing, og så topper vi med sesamfrø, thai basilikum, mynte & lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket oksekød
150 g
Vilde basmatiris
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Rød chili
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Gulerod
1 pose
Mynte
10 g
Sesamfrø
1 stk
Agurk
1 stk
Ingefær
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Zucchini
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
2 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [2 dl | 4 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Riv ingefær (uskrællet) fint. Riv zucchini og gulerod (uskrællet) groft. Hak skalotteløg fint. Pluk mynte, og hak groft. Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver. Skær lime i både. Skær agurk i 1 cm tern.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg ingefær og skalotteløg i 1-2 min. Tilsæt hakket oksekød, gulerod, zucchini og et nip salt* og peber*, og steg under omrøring i 4-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Bland mayonnaise, asiatisk dressing, halvdelen af sesamfrø og et skvæt vand* i en lille skål.
Tilsæt sojasauce, et skvæt limesaft og chili til panden, og steg i yderligere 2 min. Tag panden af varmen, og tilsæt mynte (gem lidt til anretning). TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret ris og oksekød i dybe tallerkener. Top med agurk og resterende mynte. Dryp med mayodressing. Drys med sesamfrø. Server med limebåde.