topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kyllingebowl

Vietnamesisk kyllingebowl

med hvidløgskogte ris og srirachamayonnaise

Er I sultne og vil have mad på bordet i en fart, men uden at gå på kompromis med smag og udseende? Det hjælper vi gerne med, med denne enkle, men yderst tiltalende vietnamesiske kyllingebowl. Vi starter med at stege kylling, gulerod, løg og asiatisk woksauce. Vi bygger vores bowl med hvidløgskogte ris, kylling, stegte grøntsager og syltet agurk. Vi topper med srirachamayonnaise, mynte og koriander, og så er maden klar.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede
Sesam
Soja
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Agurk

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

280 g

Kyllingebryst

150 g

Jasminris

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3270 kJ
Kalorier (kcal)781 kcal
Fedt29.3 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat84.2 g
Sukker21.7 g
Protein42.4 g
Salt4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint. 

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Sylt agurk
2

Imens, skær agurk og gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skær løg i tynde, halve skiver. 

Bland hvidvinseddike, sukker [½ tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend agurk i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Steg gulerod og rødløg
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod og løg med Ginger Ninja og et nip salt i 3-4 min, eller indtil bløde.

Overfør til en skål, og dæk til med låg.

Steg kylling
4

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person), og krydr med et nip salt.

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt woksauce
5

Tag panden af varmen, tilsæt asiatisk woksauce, og vend sammen.

Server
6

Anret ris, grøntsager, kylling og agurk i dybe tallerkener.

Top med mynte og koriander.

Dryp med srirachamayonnaise.