Er I sultne og vil have mad på bordet i en fart, men uden at gå på kompromis med smag og udseende? Det hjælper vi gerne med, med denne enkle, men yderst tiltalende vietnamesiske kyllingebowl. Vi starter med at stege kylling, gulerod, løg og asiatisk woksauce. Vi bygger vores bowl med hvidløgskogte ris, kylling, stegte grøntsager og syltet agurk. Vi topper med srirachamayonnaise, mynte og koriander, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Agurk
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
280 g
Kyllingebryst
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Gulerod
1 stk
Løg
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær agurk og gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker [½ tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend agurk i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og løg med Ginger Ninja og et nip salt i 3-4 min, eller indtil bløde.
Overfør til en skål, og dæk til med låg.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person), og krydr med et nip salt.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tag panden af varmen, tilsæt asiatisk woksauce, og vend sammen.
Anret ris, grøntsager, kylling og agurk i dybe tallerkener.
Top med mynte og koriander.
Dryp med srirachamayonnaise.