Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, avocado, forfriskende mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Ingefær
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
2 stk
Gulerod
225 g
Hakket oksekød
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Avocado
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], ingefær [2 tsk | 4 tsk], sukker [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt marinade, og lad simre i 2-3 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.
Skær agurk i tynde skiver.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak mynte og koriander fint.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med oksekød, avocado, agurk, gulerod, mynte og koriander.