topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk oksekøds-'larb'

Vietnamesisk oksekøds-'larb'

med sojastegte grøntsager og asiatisk mayo

Her får du en opskrift som giver dig et festligt fyrværkeri af smager og farver, med inspiration fra Vietnam. Vi steger oksekød, gulerod, zucchini og skalotteløg, og krydrer med ingefær, sojasauce og chili. Vi serverer den skønne oksekødbowl med ris og asiatisk mayo.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Rød chili

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

1 stk

Ingefær

½ stk

Zucchini

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Langkornede hvide ris

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3538 kJ
Kalorier (kcal)846 kcal
Fedt47.1 g
Mættet fedt11.1 g
Kulhydrat73.1 g
Sukker8.2 g
Protein30.8 g
Salt5.1 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint. 

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Riv ingefær (uskrællet) fint. 

Riv zucchini [½ stk, 2P] og gulerod (uskrællet) groft. 

Hak skalotteløg fint. 

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. 

Skær agurk i 1 cm tern.

Steg ingefær og løg
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg ingefær [2 tsk I 4 tsk] og skalotteløg i 1-2 min, eller indtil velduftende og bløde.

Steg kød og grøntsager
4

Tilsæt hakket oksekød, gulerod, zucchini og et nip salt og peber, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt sojasauce og chili
5

Tilsæt sojasauce og chili til stegepanden, og steg videre i 2 min. 

Tag panden af varmen.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris og oksekød i dybe tallerkener. 

Top med agurk og asiatisk mayonnaise.