Her får du en opskrift som giver dig et festligt fyrværkeri af smager og farver, med inspiration fra Vietnam. Vi steger oksekød, gulerod, zucchini og skalotteløg, og krydrer med ingefær, sojasauce og chili. Vi serverer den skønne oksekødbowl med ris og asiatisk mayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Rød chili
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
1 stk
Ingefær
½ stk
Zucchini
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Langkornede hvide ris
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Riv zucchini [½ stk, 2P] og gulerod (uskrællet) groft.
Hak skalotteløg fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Skær agurk i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg ingefær [2 tsk I 4 tsk] og skalotteløg i 1-2 min, eller indtil velduftende og bløde.
Tilsæt hakket oksekød, gulerod, zucchini og et nip salt og peber, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt sojasauce og chili til stegepanden, og steg videre i 2 min.
Tag panden af varmen.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris og oksekød i dybe tallerkener.
Top med agurk og asiatisk mayonnaise.