Her får du en opskrift som giver dig et festligt fyrværkeri af smager og farver, med inspiration fra Vietnam. Vi steger kødboller, der får et ekstra twist af, at farsen indeholder citrongræs, forårsløg og sriracha. Vi serverer vores vietnamesiske kødboller med frisk citrongræsris, og syltet agurk og gulerod.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citrongræs
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Forårsløg
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket oksekød
5 ml
Fish sauce
(Indeholder Fisk)
20 g
Sriracha
25 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
75 g
Rødkål, skåret
2 stk
Gulerod
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Vand* (trin 2)
Del citrongræs på midten, og bank rodenden med en træske.
Bring vand [3 dl | 6 dl] og rodenden i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs inden servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd.
Bland agurk, gulerod, hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål.
Snit forårsløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak resterende citrongræs meget fint.
Bland hakket oksekød, forårsløg, citrongræs, hvidløg, fish sauce, sriracha og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Rul fars til kødboller (5 pr. person).
TIP: Srirachaen er stærk, så brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 6-8 min, eller indtil gyldne og gennemstegt (sænk til middel varme, når de er brunet).
Imens, bland sesammayonnaise [1/2 pakke, 2P] og et skvæt vand i en lille skål.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret citrongræsris i dybe tallerkener.
Top med gulerod, agurk, rødkål og kødboller.
Dryp med sesammayonnaise.
TIP: Dryp eventuelt med en skefuld syltelage eller olivenolie.