Vinterlig bulgurbowl og bagte grøntsager
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vinterlig bulgurbowl og bagte grøntsager

Vinterlig bulgurbowl og bagte grøntsager

med syrlig granatæble og græsk salatost

Når kulden begynder at indtræffe, er der ikke noget bedre end at forkæle sig selv med en lækker skål aftensmad med nogle af de gode råvarer, sæsonen har at byde på - bagte vintergrøntsager og granatæble. Her i selskab med krydret smørbulgur, græsk ost, pinjekerner og basilikumdressing.

Allergener:
Hvede
Gluten
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

4 g

Harissa-krydderi

½ stk

Granatæble

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

60 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pose

Basilikum

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Blomkålsbuketter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til bulgur

1 spsk

Smør til bulgur

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2140 kJ
Kalorier (kcal)512 kcal
Fedt24 g
Mættet fedt13.7 g
Kulhydrat72.9 g
Sukker42 g
Protein37.6 g
Salt4.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grønsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær rødløg i 1 cm både.

Skær gulerod i 2 cm tern.

Fordel blomkål, rødløg og gulerod på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Harissa-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne.

Forbered granatæble
2

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Imens, rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si. 

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Kog bulgur
3

Tilsæt bulgur, Jorden Rundt og salt til gryden med kogende vand, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Vend bulgur med smør i gryden.

Rist pinjekerner
4

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Lav dressing
5

Skyl spinat.

Hak basilikum fint.

Bland basilikum, yoghurt, salt og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret bulgur, spinat og grøntsager i skåle.

Top med dressing og smuldret salatost.

Drys med pinjekerner og granatæblekerner.