Denne fiskeret er perfekt, når du leder efter et let og mættende måltid, hvor pandestegt kuller får selskab af den mellemøstlige krydderiblanding za'atar. Mens den za'atar-panerede fisk steges, bager vi regnbuefrites og blander en yoghurtdip med persille og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
2 stk
Gulerod
2 stk
Rødbede
½ stk
Hvidløgsfed
1 pose
Bredbladet persille
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
30 g
Spinat
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Purløg
4 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1
Æg til panering
½ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille fint.
Bland hvidløg, persille, aioli, yoghurt, salt og et nip peber i en mellestor skål.
Hak purløg fint.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken, og kom panko, purløg og za'atar i en tredje dyb tallerken.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skyl spinat.
Lad færdigbagte regnbuefritter afkøle i 1 min, og vend derefter med spinat.
Anret fisk og regnbuefritter på tallerkener.
Server med dip.