Zucchinifritters med ost er et yderst velsmagende alternativ til de klassiske pommes frittes. Her serveres de med en anderledes, fyldig salat med bagte rødbeder og kartoffel. Salaten får en både sød og syrlig smag af honning og citronsaft. Sprøde græskarkerner og cremet aioli fuldender retten.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødbede
500 g
Bagekartoffel
½ stk
Zucchini
1 stk
Gulerod
½ stk
Rødløg
1 pakke
Græskarkerner
75 g
Græsk salatost
4 g
Middelhavsdrøm
60 g
Blandet salat
½ stk
Citron
12.5 g
Honning
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
4 g
Grøntsagsbouillon
2 stk
Æg
6.67 spsk
Hvedemel
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og kartoffel (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir, dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde. TIP: Sørg for at skære grøntsagerne i korrekt størrelse.
Riv zucchini [½ stk, 2 pers.] groft, imens grøntsagerne bager. Kom zucchini i et rent viskestykke, og pres så meget væske ud som muligt. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint. Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 minutter, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken.
Pisk æg* i en skål. Tilsæt zucchini, gulerod, rødløg, Middelhavsdrøm og grøntsagsbouillon. Tilsæt smuldret salatost [½ pakke, 2 pers.], og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel*. Krydr med et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. TIP: Tag lidt af blandingen op med en ske, tilsæt ekstra hvedemel, hvis farsen er for tynd.
Opvarm en stegepande ved middelhøj varme, og tilsæt olie* så bunden af panden er dækket. Form fars til fritters (2 pr. person). Læg fritters ned i stegepanden, når olien er varm, og tryk dem flade med en palet. Steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Skær citron [½ stk, 2 pers.] i både. Bland honning [1/2 spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.], en smule olivenolie* [2 tsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.] og et skvæt citronsaft i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Tilsæt bagte grøntsager, salat og ristede græskarkerner i skålen, og rør godt rundt.
Anret fritters og rødbedesalat. Server med aioli og citronbåde.