Zucchinifritters med ost er et yderst velsmagende alternativ til de klassiske pommes frittes. Her serveres de med en anderledes, fyldig salat med bagte rødbeder og kartoffel. Salaten får en både sød og syrlig smag af honning og citronsaft. Sprøde græskarkerner og cremet aioli fuldender retten.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 g
Honning
½ stk
Zucchini
500 g
Bagekartoffel
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Grøntsagsbouillon
1 pakke
Græskarkerner
1 stk
Rødbede
60 g
Blandet salat
1 stk
Citron, økologisk
75 g
Græsk salatost
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
2 stk
Æg (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
6 spsk
Hvedemel (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og kartoffel (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min. TIP: Sørg for at skære grøntsagerne i korrekt størrelse.
Riv zucchini [1/2 stk, 2P.] groft. Kom zucchini i et rent viskestykke, og pres så meget væske ud som muligt. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Opvarm en stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 minutter, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.
Pisk æg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsæt zucchini, gulerod, rødløg, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon og smuldret salatost [1/2 pakke, 2P], og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel* [1 dl | 2 dl], krydr med et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. TIP: Tilsæt mere hvedemel, hvis farsen er for tynd.
Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket. Varm op ved middelhøj varme. Form fars til fritters (2 pr. person), og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Bland honning [1/2 spsk | 1 spsk], en smule olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt rødbede, kartofler, salat og græskarkerner, og rør godt rundt.
Anret fritters og rødbedesalat. Server med aioli og citronbåde.