topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Appelsinglaseret kylling

Appelsinglaseret kylling

med spinat-hvidløgsris og stegte grøntsager

Kylling og ris kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi steger kylling, gulerødder og broccoli, og glaserer dem med en lækker sauce med sød chili, sojasauce, sesamfrø og appelsin. Vi serverer kylling og grøntsager med cremet spinat-hvidløgsris.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

250 g

Broccoli

1 stk

Gulerod

300 g

Kyllingebryststrimler

1 stk

Appelsin

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Hvedemel (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Smør (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)786 kcal
Energi (kJ)3287 kJ
Fedt16.09 g
Mættet fedt4.2 g
Kulhydrat106.27 g
Sukker27.5 g
Protein52.38 g
Salt5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 30 sek. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, tilsæt spinat, og lad hvile under låg indtil servering.

Forbered grøntsager
2

Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg broccoli og gulerod i 4-5 min. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken. Bland hvedemel [3 spsk | 6 spsk] og et stort nip salt og peber i en skål. Vend kylling i mel, og overfør til en tallerken.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt sauce og grøntsager
5

Pres appelsinsaft i en lille skål. Tilsæt sød chilisauce, sojasauce, vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af sesamfrø, og rør rundt. Sænk til middel varme, og tilsæt sauce og grøntsager til stegepanden. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling og grøntsager. Drys med resterende sesamfrø.