Kylling behøver ikke at være tør og kedelig; i denne opskrift har vi aromatiseret med en lækker marinade med asiatiske hints af soja, ingefær, lime, honning og et lille strejf af chili. Risene har også fået smagfuld kærlighed og serveres med et aromatisk hvidløgstouch. Top retten med crunchy peanuts, og du har en kulinarisk middag at se frem til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
½ stk
Zucchini
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Kyllingebryststrimler
2 tsk
Ingefær
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ g
Chiliflager
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, riv ingefær (uskrællet) fint.
Skær lime i både.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Skær zucchini i tynde, halve skiver.
Bland ingefær, chiliflager, honning, sojasauce, et stort skvæt limesaft og olivenolie i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med et nip salt i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod, løg og zucchini i 4-5 min, eller indtil møre.
Tilsæt kylling og marinade, og lad simre i 2-3 min, eller indtil genenmvarmet.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med kylling
Drys med peanuts.
Server med limebåde.