topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med hvidløgskogte ris og knasende peanuts

Kylling behøver ikke at være tør og kedelig; i denne opskrift har vi aromatiseret med en lækker marinade med asiatiske hints af soja, ingefær, lime, honning og et lille strejf af chili. Risene har også fået smagfuld kærlighed og serveres med et aromatisk hvidløgstouch. Top retten med crunchy peanuts, og du har en kulinarisk middag at se frem til.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

½ stk

Zucchini

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Kyllingebryststrimler

2 tsk

Ingefær

50 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ g

Chiliflager

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til sauce

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3299 kJ
Kalorier (kcal)789 kcal
Fedt25.9 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat89.9 g
Sukker20.7 g
Protein48 g
Salt6.5 g

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, riv ingefær (uskrællet) fint.

Skær lime i både.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Skær zucchini i tynde, halve skiver.

Bland marinade
3

Bland ingefær, chiliflager, honning, sojasauce, et stort skvæt limesaft og olivenolie i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med et nip salt i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.

Overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg grøntsager
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod, løg og zucchini i 4-5 min, eller indtil møre.

Tilsæt kylling og marinade, og lad simre i 2-3 min, eller indtil genenmvarmet.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med kylling

Drys med peanuts.

Server med limebåde.