I aften går den kulinariske tur til Asien, og vi laver en vidunderlig reje- og broccoliwok med forårsløg, sesamfrø, sojasauce og woksauce. Vi serverer vores wok med smuk og fyldig spinat- og hvidløgsris og avocadoskiver med sesamfrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Forårsløg
250 g
Broccoli
1 stk
Avocado
5 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 30 sek. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, tilsæt spinat, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skær broccoli i 1 cm buketter, og skær stammen i 1 cm tern. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Krydr med et nip salt* og peber*, og drys med et nip sesamfrø.
Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Tilsæt broccoli og et skvæt sojasauce, og steg i 3-4 min, eller indtil broccolien begynder at blive blød.
Krydr rejer med et nip salt*. Tilsæt rejer, det hvide forårsløg og resterende sesamfrø til stegepanden, og steg i 2-3 min, eller indtil gennemstegt. Tilsæt resterende sojasauce og asiatisk woksauce, tag panden af varmen, og vend sammen. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*.
Anret ris på tallerkener. Top med avocado, rejer og broccoli. Drys med det grønne forårsløg.