I aften går den kulinariske tur til Asien, og vi laver en vidunderlig reje- og broccoliwok med forårsløg, sesamfrø, sojasauce og woksauce. Vi serverer vores wok med smuk og fyldig spinat- og hvidløgsris og avocadoskiver med sesamfrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
250 g
Broccoli
1 stk
Avocado
5 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
150 g
Langkornede hvide ris
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, tilsæt spinat, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær broccoli i 1 cm buketter og stokken i 1 cm tern.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Krydr med et nip salt og peber, og drys med et nip sesamfrø.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Tilsæt broccoli og et skvæt sojasauce, og steg i 3-4 min, eller indtil broccolien næsten er mør.
Tilsæt rejer og resterende sesamfrø [1/2 pakke, 2P] til stegepanden, og steg i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.
Tilsæt resterende sojasauce og asiatisk woksauce, tag panden af varmen, og vend sammen.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med rejer, broccoli og avocado.