Bagte oksekødboller i cajun-tomatsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bagte oksekødboller i cajun-tomatsauce

Bagte oksekødboller i cajun-tomatsauce

med ostekartoffelmos og bagt broccoli

En solid hverdagsret til dig, der har lyst til blød kartoffelmos med finrevet ost, og kødboller i krydret tomatsauce. Kødbollerne bages sammen med broccoli. Broccoli er faktisk i familie med blomkål. Broccolibuketterne vi spiser, er blomsterknopper, der ikke har haft mulighed for at springe ud endnu. Og vi smider endelig ikke broccolistammen ud! Her skærer vi den i små stykker og bager dem sammen med buketterne og kødbollerne.

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Æg
Gluten
Hvede
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 dåse

Tomatpuré

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ tsk

Salt til kødboller

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2832 kJ
Kalorier (kcal)677 kcal
Fedt25.2 g
Mættet fedt10.4 g
Kulhydrat73.1 g
Sukker17 g
Protein39 g
Salt8.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt, finrevet ost og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Form kødboller
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.

Bland hakket oksekød, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person).

Bag kødboller og broccoli
3

Fordel kødboller på en bageplade med bagepapir.

Fordel broccoli på samme bageplade, og krydr med salt.

Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil kødbollerne er brune og gennemstegte.

TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads på en.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt hvidløg, tomatpuré, hakkede tomater, kyllingebouillon, vand, salt, sukker, Ay Canjun-ba og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt kødboller
5

Vend færdigstegte kødboller i saucen, og lad simre i 2-3 min.

Server
6

Anret kartoffelmos, broccoli og kødboller på tallerkener.

Top kødboller med resterende sauce.