En solid hverdagsret til dig, der har lyst til blød kartoffelmos med finrevet ost, og kødboller i krydret tomatsauce. Kødbollerne bages sammen med broccoli. Broccoli er faktisk i familie med blomkål. Broccolibuketterne vi spiser, er blomsterknopper, der ikke har haft mulighed for at springe ud endnu. Og vi smider endelig ikke broccolistammen ud! Her skærer vi den i små stykker og bager dem sammen med buketterne og kødbollerne.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 dåse
Tomatpuré
500 g
Kartofler
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ tsk
Salt til kødboller
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt, finrevet ost og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.
Bland hakket oksekød, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person).
Fordel kødboller på en bageplade med bagepapir.
Fordel broccoli på samme bageplade, og krydr med salt.
Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil kødbollerne er brune og gennemstegte.
TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads på en.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt hvidløg, tomatpuré, hakkede tomater, kyllingebouillon, vand, salt, sukker, Ay Canjun-ba og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Vend færdigstegte kødboller i saucen, og lad simre i 2-3 min.
Anret kartoffelmos, broccoli og kødboller på tallerkener.
Top kødboller med resterende sauce.