Spiser i meget pasta med kødsauce? Så er det måske på tiden at prøve en ny måde at lave pasta på. Vi koger rigatoni, og blander den derefter med en kødsauce med hvidløg, gulerod, cannelinibønner og middelhavskrydderier. Vi topper herlighederne med bechamelsauce og panko, og lader det bages gyldent i ovnen. Vi topper med frisk persille, og så er den spændende ret klar til at nydes.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
½ pakke
Cannellinibønner
1 stk
Gulerod
225 g
Hakket oksekød
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kyllingebouillon
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
12.5 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Bredbladet persille
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
12.5 spsk
Mælk (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skyl bønner [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si.
Kog pasta i 5-7 min.
Overfør til et ildfast fad.
OBS: Pastaen tilberedes færdig i trin 5.
Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, hvidløg, gulerod og hakket oksekød med et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt hakkede tomater, bønner, kyllingebouillon, Middelhavsdrøm, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre på middellav varme i 4-5 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] på middel varme i samme gryde.
Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk] under omrøring.
Tilsæt mælk [2,5 dl | 5 dl] under omrøring, og pisk i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt så osten smelter.
Bland panko [1/2 pose, 2P] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en lille skål.
Tilsæt kødsauce til fadet med pasta, og vend sammen.
Top med bechamelsauce og panko, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil pankoen er gylden og pastaen gennemtilberedt.
Imens, hak persille fint.
Tag pasta ud af ovnen, og lad trække en smule inden servering.
Anret pasta på tallerkener.
Drys med persille.