Ovnbagt oksekød- og bønnepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt oksekød- og bønnepasta

Ovnbagt oksekød- og bønnepasta

med bechamelsauce og frisk persille

Spiser i meget pasta med kødsauce? Så er det måske på tiden at prøve en ny måde at lave pasta på. Vi koger rigatoni, og blander den derefter med en kødsauce med hvidløg, gulerod, cannelinibønner og middelhavskrydderier. Vi topper herlighederne med bechamelsauce og panko, og lader det bages gyldent i ovnen. Vi topper med frisk persille, og så er den spændende ret klar til at nydes.

Tags:
Nem
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Æg
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

½ pakke

Cannellinibønner

1 stk

Gulerod

225 g

Hakket oksekød

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kyllingebouillon

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

12.5 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Hvedemel (trin 4)

12.5 spsk

Mælk (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4569 kJ
Kalorier (kcal)1092 kcal
Fedt47.1 g
Mættet fedt18.5 g
Kulhydrat110 g
Sukker23.9 g
Protein50.5 g
Salt7.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skyl bønner [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si.

Kog pasta
2

Kog pasta i 5-7 min. 

Overfør til et ildfast fad. 

OBS: Pastaen tilberedes færdig i trin 5. 

Lav kødsauce
3

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, hvidløg, gulerod og hakket oksekød med et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt hakkede tomater, bønner, kyllingebouillon, Middelhavsdrøm, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre på middellav varme i 4-5 min.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav bechamelsauce
4

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] på middel varme i samme gryde.

Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk] under omrøring.

Tilsæt mælk [2,5 dl | 5 dl] under omrøring, og pisk i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt så osten smelter.

Bag pasta
5

Bland panko [1/2 pose, 2P] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en lille skål.

Tilsæt kødsauce til fadet med pasta, og vend sammen.

Top med bechamelsauce og panko, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil pankoen er gylden og pastaen gennemtilberedt.

Imens, hak persille fint.

Tag pasta ud af ovnen, og lad trække en smule inden servering. 

Server
6

Anret pasta på tallerkener.

Drys med persille.