Klassisk svine- og kalvekødslasagne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk svine- og kalvekødslasagne

Klassisk svine- og kalvekødslasagne

med mornaysauce og finrevet ost

Familieklassikeren over dem alle er nu på menuen! Vi bygger lasagnen med lasagneplader, kødsauce med hakket svine- og kalvekød og hjemmelavet mornaysauce. Mens lasagnen gratineres med ost på toppen og bliver smukt gylden, laver vi en simpel salat med spinat og solsikkekerner.

Allergener:
Selleri
Sennep
Mælk
Hvede
Gluten
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid45 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder Selleri, Sennep)

½ pakke

Hakkede tomater

2 stk

Hvidløgsfed

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Lasagne plader

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

30 g

Spinat

20 g

Solsikkefrø

(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

2 dl

Vand til sauce

1 spsk

Ketchup til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

1 dl

Mælk til bechamel

½ tsk

Salt til bechamel

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3218 kJ
Kalorier (kcal)769 kcal
Fedt38.6 g
Mættet fedt12.5 g
Kulhydrat64.6 g
Sukker13.3 g
Protein43.2 g
Salt6.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Hak løg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Steg kød
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød, løg, gulerod og salt i 4-5 min, eller indtil brunet.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Lav kødsauce
3

Tilsæt Hello Sunrise, hakkede tomater, vand, ketchup, salt og et stort nip peber, og steg videre i 1 min.

Taf panden af varmen.

Bland mornaysauce
4

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Pisk hvidløg, mælk, mornaysauce, salt og et stort nip peber sammen i en mellemstor skål.

Lav lasagne
5

Fordel halvdelen af kødsauce i et ildfast fad. Top med lasagneplader. Fordel halvdelen af mornaysauce ovenpå. Top med lasagneplader. Fortsæt med et lag kødsauce, lasagneplader og mornaysauce. Top med finrevet ost.

Dæk til med sølvpapir, og bag i ovnen i 20-30 min. Fjern sølvpapir i de sidste 10 min, så osten bliver gylden.

Imens, skyl spinat.

Bland spinat, solsikkefrø, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Server
6

Lad lasagne køle lidt af inden servering.

Anret lasagne og salat på tallerkener.