I aften laver vi en velsmagende og nem ret med kikærter i hovedrollen. Vi steger kikærter, gulerod og løg med karry, ingefær og hvidløg. og serverer dem med crunchy nødderis, spinatsalat med chili og tomat og en dejlig abrikoschutney.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
2 stk
Gulerod
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Kikærter
4 g
Goan Xacuti
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
2 stk
Tomat
½ g
Chiliflager
30 g
Spinat
10 g
Ingefærpasta
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Hak cashewnødder groft.
Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme gryde. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt karrypasta, gulerod og løg, og steg videre i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt Goan Xacuti, ingefærpasta, hvidløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og steg i yderligere 30 sek.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er bløde.
Tag panden af varmen.
Tilsæt abrikoschutney [1 spsk | 2 spsk] og crème fraiche, og rør rundt.
Smag til med salt og peber.
Imens, hak tomat fint.
Skyl spinat, og hak groft.
Bland tomat, chiliflager [1/2 pakke, 2P], spinat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kikærter og spinatsalat.
Server med resterende abrikoschutney.