Cremet spaghetti og oksekødboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet spaghetti og oksekødboller

Cremet spaghetti og oksekødboller

med frisk spinat og zucchini

Spaghetti med kødboller elskes af de fleste børn (og voksne). Vi laver fars med hvidløg og hakket oksekød, og steger perfekt sprøde kødboller. Samtidigt laver vi en fantastisk sauce med løg, zucchini, tomatpuré, ketchup, sojasauce og fløde. Vi vender spaghetti og frisk spinat i saucen, og topper herlighederne med revet ost.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Soja
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)

225 g

Hakket oksekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

½ dåse

Tomatpuré

1 stk

Løg

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Zucchini

4 g

Kyllingebouillon

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Ketchup (step 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3890 kJ
Kalorier (kcal)930 kcal
Fedt41.6 g
Mættet fedt19.6 g
Kulhydrat89.5 g
Sukker14.2 g
Protein45.9 g
Salt5.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Hak løg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft.

Skyl spinat.

Lav kødboller
2

Bland hakket oksekød, hvidløg, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål. 

Form fars til kødboller (5 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Kog pasta
3

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og zucchini i 4-5 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt tomatpuré, og steg videre i 1-2 min.

Tilsæt pastavand [1 dl | 2 dl], ketchup [1 spsk | 2 spsk], smør [1 spsk | 2 spsk], sojasauce [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon og madlavningsfløde, og rør rundt.

Tilsæt pasta
5

Tilsæt pasta og spinat, og vend sammen.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med kødboller og finrevet ost [1/2 pakke, 2P].

Krydr med et nip peber.