I aften tilbyder vi et festligt fyrværkeri af farver og smager! Bagte kikærter og broccoli krydret med vores lækre krydderiblanding Dukkah-godt. Couscoussalat med spinat, gulerod, mynte, dild og citron, og en cremet citrondressing med fraiche. Vi topper festlighederne med salatost, granatæblekerner og solsikkekerner!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
125 g
Broccoli
7.5 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
100 g
Fuldkornscouscous
4 g
Grøntsagsbouillon
½ pose
Dild
1 pose
Mynte
1 stk
Citron, økologisk
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Gulerod
1 stk
Granatæble
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
20 g
Solsikkefrø
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær broccoli [½ stk, 2P] i 2 cm buketter. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], krydr med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-15 min.
Bring en gryde med vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.
Hak mynte og dild [1/2 pose, 2P] fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland fraiche [½ pakke, 2P], et skvæt vand*, halvdelen af mynte og dild, citronskal, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl spinat, og hak groft. Rul granatæble mellem hænderne, så kernerne løsnes, og skær over på midten. Løsn kerner med hænderne i en skål med vand*. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand* i en si.
Bland couscous, spinat, gulerod, resterende mynte og dild, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.
Anret couscoussalat i skåle. Top med kikærter og broccoli. Dryp med citrondressing. Drys med smuldret salatost, granatæblekerner og solsikkefrø. Server med resterende citronbåde.