Dukkahbagt kikærtesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkahbagt kikærtesalat

Dukkahbagt kikærtesalat

med couscous, granatæble og salatost

I aften tilbyder vi et festligt fyrværkeri af farver og smager! Bagte kikærter og broccoli krydret med vores lækre krydderiblanding Dukkah-godt. Couscoussalat med spinat, gulerod, mynte, dild og citron, og en cremet citrondressing med fraiche. Vi topper festlighederne med salatost, granatæblekerner og solsikkekerner!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Sennep
Sesam
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kikærter

125 g

Broccoli

7.5 g

Dukkah-Godt

(Indeholder Sennep, Sesam)

100 g

Fuldkornscouscous

4 g

Grøntsagsbouillon

½ pose

Dild

1 pose

Mynte

1 stk

Citron, økologisk

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Gulerod

1 stk

Granatæble

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

20 g

Solsikkefrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)838 kcal
Energi (kJ)3507 kJ
Fedt41.97 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat75.44 g
Sukker26.6 g
Protein29.95 g
Salt3.4 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær broccoli [½ stk, 2P] i 2 cm buketter. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], krydr med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-15 min.

Kog couscous
2

Bring en gryde med vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

Lav citrondressing
3

Hak mynte og dild [1/2 pose, 2P] fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland fraiche [½ pakke, 2P], et skvæt vand*, halvdelen af mynte og dild, citronskal, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål. 

Forbered granatæble
4

Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl spinat, og hak groft. Rul granatæble mellem hænderne, så kernerne løsnes, og skær over på midten. Løsn kerner med hænderne i en skål med vand*. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand* i en si. 

Lav couscoussalat
5

Bland couscous, spinat, gulerod, resterende mynte og dild, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.

Server
6

Anret couscoussalat i skåle. Top med kikærter og broccoli. Dryp med citrondressing. Drys med smuldret salatost, granatæblekerner og solsikkefrø. Server med resterende citronbåde.