I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig oksekødsmoussaka med løg, zucchini og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med crème fraiche og ost, og serverer den med en frisk gulerodssalat med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Aubergine
250 g
Hakket oksekød
½ stk
Zucchini
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kyllingebouillon
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
1 pakke
Hakkede tomater
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær aubergine i 1 cm skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil let gylden.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil brunet.
Imens, skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Tilsæt løg og zucchini til stegepanden, og steg i 3-4 min, eller indtil bløde. Krydr med et nip salt og peber.
Tilsæt hvidløg, Middelhavsdrøm og kyllingebouillon, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt hakkede tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Overfør halvdelen af oksekød til et ildfast fad.
Top med bagt aubergine.
Top med resterende oksekød.
Fordel mornaysauce ovenpå.
Drys med finrevet ost.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Hak persille groft.
Bland gulerod og persille i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret moussaka på tallerkener.
Server med gulerodssalat.