I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig oksekødsmoussaka med løg, zucchini og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med crème fraiche og ost, og serverer den med en frisk gulerodssalat med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
½ stk
Zucchini
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kyllingebouillon
1 pakke
Hakkede tomater
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
1 stk
Aubergine
1 pose
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til aubergine
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær aubergine i 1 cm skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil let gylden.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil brunet.
Imens, skær zucchini i 1 cm tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Tilsæt løg og zucchini til stegepanden, og steg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt hvidløg, Middelhavsdrøm og kyllingebouillon, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt hakkede tomater, salt og sukker, og lad simre i 1 min, eller indtil let tyknet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Overfør halvdelen af oksekød til et ildfast fad.
Top med bagt aubergine.
Top med resterende oksekød.
Fordel mornaysauce ovenpå.
Drys med finrevet ost.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Hak persille groft.
Bland gulerod og persille i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret moussaka på tallerkener.
Server med gulerodssalat.