Gratineret zucchini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratineret zucchini

Gratineret zucchini

med cremet guacamole og syrlig 'pico de gallo'

Lad hele familien være med til at lave mad i aften, for vi skal nemlig lave en masse godt. Vi koger ris med skønne krydderier og blander det derefter med sorte bønner. Vi gratinerer zucchini med velsmagende goudaost. Og vi er ikke færdige endnu, vi laver også cremet guacamole, fantastisk pico de gallo og syrlig limeyoghurt.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Panamad

2 stk

Zucchini

2 stk

Tomat

1 stk

Avocado

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

½ pakke

Sorte bønner

½ stk

Lime

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

150 g

Langkornede hvide ris

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ efter behov

Sukker (trin 3)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)750 kcal
Energi (kJ)3140 kJ
Fedt30.7 g
Mættet fedt11.8 g
Kulhydrat83.2 g
Sukker14.3 g
Protein22.4 g
Salt2.7 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Hak løg fint. 

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. 

Steg halvdelen af løg i 2-3 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris, Panamad, grøntsagsbouillon og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Bag zucchini
2

Imens, halver zucchini på langs, og placer på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. 

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil brunet og mør.

Lav pico de gallo
3

Imens, hak tomat fint.

Hak koriander groft.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Bland tomat, resterende løg, et skvæt limesaft, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af koriander i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

Lav guacamole
4

Halver avocado, fjern sten, og grav indmad ud med en ske.

Bland avocado og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland yoghurt, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Skyl sorte bønner [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si.

Vend sorte bønner i gryden med færdigkogt ris.

Gratiner zucchini
5

Tænd ovnens grillfunktion, når zucchinien er mør.

Vend zucchini, top med revet ost, og gratiner i 2-3 min, eller indtil osten er smeltet og let brunet.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med pico de gallo, guacamole, zucchini og limeyoghurt.

Drys med resterende koriander og chili.

Server med resterende limebåde.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.