Lad hele familien være med til at lave mad i aften, for vi skal nemlig lave en masse godt. Vi koger ris med skønne krydderier og blander det derefter med sorte bønner. Vi gratinerer zucchini med velsmagende goudaost. Og vi er ikke færdige endnu, vi laver også cremet guacamole, fantastisk pico de gallo og syrlig limeyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Panamad
2 stk
Zucchini
2 stk
Tomat
1 stk
Avocado
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
½ pakke
Sorte bønner
½ stk
Lime
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
150 g
Langkornede hvide ris
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
¼ efter behov
Sukker (trin 3)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg halvdelen af løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris, Panamad, grøntsagsbouillon og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver zucchini på langs, og placer på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil brunet og mør.
Imens, hak tomat fint.
Hak koriander groft.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland tomat, resterende løg, et skvæt limesaft, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af koriander i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
Halver avocado, fjern sten, og grav indmad ud med en ske.
Bland avocado og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Bland yoghurt, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Skyl sorte bønner [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si.
Vend sorte bønner i gryden med færdigkogt ris.
Tænd ovnens grillfunktion, når zucchinien er mør.
Vend zucchini, top med revet ost, og gratiner i 2-3 min, eller indtil osten er smeltet og let brunet.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med pico de gallo, guacamole, zucchini og limeyoghurt.
Drys med resterende koriander og chili.
Server med resterende limebåde.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.