Hør lige her - saftigt, gennemstegt kyllingebryst fyldt med smeltende aromatisk hvidløgssmør. Fileten er dækket af sprød, gyldenstegt panering, og det smager bare helt fantastisk. Ikke overbevist endnu? Ærligt talt, Kylling Kiev kan sagtens være den bedste kyllingeret i dit repertoire. Hvis du - eller nogen i familien for den sags skyld - ikke har bragt en gaffel med Kylling Kiev til munden endnu, er det obligatorisk at tage chancen nu! Sammen med lækre, bagte rodfrugter og vidunderligt god aioli, er det et festmåltid at glæde sig til!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødbede
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Pastinak
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
60 g
Spinat
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til grøntsager
3 spsk
Smør til smør
¼ tsk
Salt til smør
¼ tsk
Salt til kød
1
Æg til panering
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern og løg i både.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak hvidløg og persille fint.
Skær citron i både.
Bland smør, hvidløg, halvdelen af persille, salt og et nip peber i en lille skål.
Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst (på et andet skærebræt). Lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv, og krydr med salt.
Fyld med hvidløgssmør, og fold sammen.
Pisk æg i en dyb tallerken.
Bland panko og resterende persille med et nip salt og peber i en anden dyb tallerken.
Vend kylling i æg og derefter i panko.
Overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 6-10 min.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skyl spinat.
Bland spinat med bagte grøntsager, og vend indtil spinaten er faldet sammen.
Anret kylling og grøntsager på tallerkener.
Top med overskydende hvidløgssmør fra bagepladen.
Server med aioli og citronbåde.