I har sikkert spist butter chicken på en indisk restaurant. I aften får I mulighed for selv at tilberede denne cremede delikatesse, som helt sikkert vil smage endnu bedre end den på restauranten. Vi serverer vores kylling med lækkert basmatiris, der får en dejlig gul og grøn farve af at blive kogt med karry, og blandet med frisk spinat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Tomat
280 g
Kyllingebryst
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Rød chili
2 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
8 g
Mild Mahal
2 g
Curry-On
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] og Curry-on i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Hak løg fint. Riv hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak tomat fint. Skyl spinat, og hak groft. Snit chili fint. Skær kylling i 2 cm tern på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og steg i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt tomat, tomatpuré, Mild Mahal og spidskommen [½ pakke, 2P], og steg videre i 3-4 min. Tilsæt madlavningsfløde og vand* [1 dl | 2 dl] lidt ad gangen under omrøring.
Tilsæt kylling og salt* [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 2-3 min eller indtil let tyknet. Smag til med peber*. Vend spinat (gem lidt til anretning) i gryden med færdigkogt ris.
Anret ris og butter chicken i dybe tallerkener. Top med chili og resterende spinat.