Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi perfekt efterårsmad, som garanteret vil holde jer varme. Vi laver græskar-tikka masala med kokosmælk, ingefær og masser af skønne krydderier. Spændende tilbehør er smuk spinatris og sprøde persillechips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Butternutsquash
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Løg
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Curry-On
4 g
Mild Mahal
30 g
Tikka masala
1 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
200 ml
Kokosmælk
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Bredbladet persille
7.5 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
10 g
Ingefærpasta
2.5 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 dl
Vand (trin 3)
2 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl græskar [½ stk, 2P], og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern.
Fordel græskar på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil gylden og mør.
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg kokosmel [1/2 pakke, 2P] under omrøring i 2-3 min, eller indtil gylden, og overfør til en lille skål.
Imens, hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en gryde på middel varme.
Steg løg, ingefærpasta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], Mild Mahal, Curry-on, tikka masala og tomatpuré [1/2 dåse, 2P] i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Lad simre under låg på middellav varme i 10 min.
Hak persille og hvidløg fint.
Skær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i trekanter.
Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], persille, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Fordel tortillabrød på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og dryp med persilleolie. Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.
Tilsæt græskar, kokosmælk og salt [1/2 tsk I 1 tsk], når saucen har simret i 10 min, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Skyl spinat.
Vend spinat i gryden med færdig ris.
Anret spinatris og græskar-tikka masala i dybe tallerkener.
Top med kokosmel.
Server med persillechips.