I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi frister med en svampebhaji. Har du aldrig hørt om bhaji? Det er en indisk ret, der består af friturestegte grøntsager! Vi steger løg, zucchini og svampe, og blander dem med tomatsauce. Vi serverer vores svampebhaji med luftige basmatiris og varme hvidløgsnaanbrød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Spidskommen, stødt
2 stk
Naanbrød
200 g
Champignon
1 stk
Løg
150 g
Basmatiris
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Koriander
30 g
Tikka masala
1 pakke
Hakkede tomater
1 stk
Ingefær
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Zucchini
1 stk
Lime
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
3 spsk
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 4)
½ spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Pres eller hak hvidløg fint. Hak løg fint. Riv ingefær fint. Skær svampe i tynde skiver. Skær zucchini i 1 cm tern. Skær lime i både. Hak koriander fint.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Steg løg, zucchini og svampe i 6-8 min, og krydr med et nip salt*. Tilsæt ingefær, spidskommen, tikka masala og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. Tilsæt vand* [3 spsk I 6 spsk], og rør rundt i 2-3 min, eller indtil vandet er fordampet.
Tilsæt hakkede tomater, et stort skvæt limesaft, sukker* [1/2 spsk | 1 spsk], smør* [1/2 spsk | 1 spsk] og halvdelen af koriander, og lad simre i 8-9 min, eller indtil tyknet. Smag til med salt* og peber*. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Bland olivenolie* [1 spsk I 2 spsk], et nip koriander, et nip salt* og peber* og resterende hvidløg i en skål. Pensl naanbrød med hvidløgsolie, og varm i ovnen i 2-3 min. Tilsæt spinat til panden, og rør indtil den er faldet sammen.
Anret ris og svampebhaji på tallerkener. Top med resterende koriander. Server med hvidløgsnaanbrød og limebåde.