topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk svampebhaji

Indisk svampebhaji

med basmatiris og varme hvidløgsnaanbrød

I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi frister med en svampebhaji. Har du aldrig hørt om bhaji? Det er en indisk ret, der består af friturestegte grøntsager! Vi steger løg, zucchini og svampe, og blander dem med tomatsauce. Vi serverer vores svampebhaji med luftige basmatiris og varme hvidløgsnaanbrød.

Tags:
Vegetarisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Spidskommen, stødt

2 stk

Naanbrød

200 g

Champignon

1 stk

Løg

150 g

Basmatiris

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Koriander

30 g

Tikka masala

1 pakke

Hakkede tomater

1 stk

Ingefær

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Zucchini

1 stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

3 spsk

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 4)

½ spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3971 kJ
Kalorier (kcal)949 kcal
Fedt29.1 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat138.8 g
Sukker18.4 g
Protein23.8 g
Salt4.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak løg fint. Riv ingefær fint. Skær svampe i tynde skiver. Skær zucchini i 1 cm tern. Skær lime i både. Hak koriander fint.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Steg løg, zucchini og svampe i 6-8 min, og krydr med et nip salt*. Tilsæt ingefær, spidskommen, tikka masala og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. Tilsæt vand* [3 spsk I 6 spsk], og rør rundt i 2-3 min, eller indtil vandet er fordampet.

Kog svampebhaji
4

Tilsæt hakkede tomater, et stort skvæt limesaft, sukker* [1/2 spsk | 1 spsk], smør* [1/2 spsk | 1 spsk] og halvdelen af koriander, og lad simre i 8-9 min, eller indtil tyknet. Smag til med salt* og peber*. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Lav hvidløgsnaanbrød
5

Bland olivenolie* [1 spsk I 2 spsk], et nip koriander, et nip salt* og peber* og resterende hvidløg i en skål. Pensl naanbrød med hvidløgsolie, og varm i ovnen i 2-3 min. Tilsæt spinat til panden, og rør indtil den er faldet sammen.

Server
6

Anret ris og svampebhaji på tallerkener. Top med resterende koriander. Server med hvidløgsnaanbrød og limebåde.