Her er vores take på en classic italian meatball sub, som man får i New York. Saftige og krydrede kødboller svøbt i tyk tomatsauce og toppet med finrevet ost kommes i et pølsebrød og lunes i ovnen. Ud kommer en sandwich, som er svært uimodståelig, og den serveres med sprøde fritter og en frisk spinat-æblesalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Pølsebrød
(Indeholder Hvede, Havre, Gluten Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Nødder, Sesam)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Hvide Løjer & Urter
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
30 g
Spinat
225 g
Hakket oksekød
300 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Æble
½ tsk
Salt til kartofler
1
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Smør til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartoffel (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, bland hakket oksekød, Hvide Løjer & Urter, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland spinat, æble, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Tilsæt hvidløg, balsamico, hakkede tomater, smør, sukker, salt og vand til panden med færdigstegte kødboller, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Lav et snit i pølsebrød.
Fyld pølsebrød med kødboller og tomatsauce, og top med finrevet ost.
Placer på en bageplade med bagepapir, og varm i ovnen i 2-3 min, eller indtil osten er smeltet.
Anret sandwich, fritter og salat på tallerkener.
Server med mayonnaise.