Opskrifter på risotto, du vil elske
Risotto er en alsidig ret, der passer til både hverdage og weekender. Der er nemlig ikke meget, der kan slå en cremet risotto spækket med smag! Med vores hjælp i køkkenet får du gode tips og ny inspiration til at lave mere mad derhjemme.
Risotto-opskrifter
Risotto er en italiensk ret, der er elsket verden over. Hvis du også er helt vild med klassikeren, kan du finde et udvalg af risotto-opskrifter her. Det bliver ikke nemmere at komme i gang i køkkenet.Flere Risotto-opskrifter
Find opskrifter på helt klassisk risotto
Prøv nye og spændende risotto-opskrifter
Sådan får du succes med din risotto-opskrift
Kan du ikke få nok af italiensk mad?
Facts om risotto
FAQ om risotto
Hvilken type ris skal man bruge til risotto?
Til risotto skal du bruge en speciel type risottoris og ikke almindelige grødris. Risottoris har nemlig et højt stivelsesindhold, som giver risottoen dens karakteristiske cremede konsistens. Grødris vil ikke give samme resultat.
Hvor lang tid tager det at lave risotto?
Det tager normalt omkring 30-40 minutter fra start til slut at lave risotto. Det inkluderer tiden til at sautere grøntsager, tilsætte ris og vin og tilføje bouillon, mens du konstant rører, indtil risene er både cremede og møre.
Hvad er den klassiske opskrift på risotto?
Hvis du skal lave en klassisk risotto-opskrift, skal du starte med at sautere finthakket løg og hvidløg i smør eller olie. Tilsæt derefter dine ris, og rist dem kort. Hæld hvidvin over, og lad det absorbere. Tilsæt derefter gradvist bouillon, mens du rører. Afslut med parmesanost og smør for ekstra cremethed.
Glæd dig hver dag!
+5
Opskrifter du vil elske!
Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge