topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karrystegt oksekød

Karrystegt oksekød

med stærk tomatsalat og sød abrikoschutney

En spændende ret med masser af smag, farve og struktur. Vi steger hakket oksekød med Curry-on, Goan Xacuti, ingefær og sojasauce. Når kødet simrer, laver vi en frisk tomatsalat med spinat og chili. Vi serverer kød og salat med kogt ris og syrlig abrikoschutney.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

½ stk

Ingefær

250 g

Hakket oksekød

4 g

Goan Xacuti

2 g

Curry-On

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

100 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

2 stk

Tomat

½ stk

Rød chili

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)720 kcal
Energi (kJ)3013 kJ
Fedt21.9 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat94.7 g
Sukker29 g
Protein35.4 g
Salt5.9 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. 

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Steg oksekød
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil brunet.

Tilsæt gulerod og løg, og steg videre i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Krydr oksekød
4

Tilsæt Curry-on, Goan Xacuti, ingefær og et nip salt og peber, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt sojasauce og et skvæt vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil grøntsagerne er møre.

Tag panden af varmen, tilsæt halvdelen af abrikoschutney, og rør rundt.

VIGTIGT: Kødet er færdigt når det er antydning af rødt.

Lav tomatsalat
5

Imens, hak tomat fint. 

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner og hak fint.

Skyl spinat, og hak groft. 

Bland tomat, chili, spinat og et nip salt og peber i en lille skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med oksekød og tomatsalat. 

Pynt med resterende abrikoschutney.