En spændende ret med masser af smag, farve og struktur. Vi steger hakket oksekød med Curry-on, Goan Xacuti, ingefær og sojasauce. Når kødet simrer, laver vi en frisk tomatsalat med spinat og chili. Vi serverer kød og salat med kogt ris og syrlig abrikoschutney.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
2 stk
Gulerod
1 stk
Løg
½ stk
Ingefær
250 g
Hakket oksekød
4 g
Goan Xacuti
2 g
Curry-On
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
100 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
2 stk
Tomat
½ stk
Rød chili
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt gulerod og løg, og steg videre i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt Curry-on, Goan Xacuti, ingefær og et nip salt og peber, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt sojasauce og et skvæt vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil grøntsagerne er møre.
Tag panden af varmen, tilsæt halvdelen af abrikoschutney, og rør rundt.
VIGTIGT: Kødet er færdigt når det er antydning af rødt.
Imens, hak tomat fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner og hak fint.
Skyl spinat, og hak groft.
Bland tomat, chili, spinat og et nip salt og peber i en lille skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med oksekød og tomatsalat.
Pynt med resterende abrikoschutney.