topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karrystegte kikærter

Karrystegte kikærter

med nødderis og sød abrikoschutney

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften laver vi en velsmagende og nem ret med kikærter i hovedrollen. Vi steger kikærter, gulerod og løg med karry, ingefær og hvidløg. og serverer dem med crunchy nødderis, spinatsalat med chili og tomat og en dejlig abrikoschutney.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Nødder
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

20 g

Cashewnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

1 pakke

Kikærter

4 g

Goan Xacuti

2 g

Curry-On

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

2 stk

Tomat

½ stk

Rød chili

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)920 kcal
Energi (kJ)3847 kJ
Fedt46.59 g
Mættet fedt19.8 g
Kulhydrat99.23 g
Sukker22.6 g
Protein19.42 g
Salt3.3 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog nødderis
1

Hak cashewnødder groft.

Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme. 

Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne. 

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme gryde. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget!

Forbered råvarer
2

Hak løg fint.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. 

Pres eller riv hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft. 

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Steg kikærter
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter i 3-4 min, eller indtil gyldne. 

Tilsæt gulerod og løg, og steg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Krydr kikærter
4

Tilsæt Curry-On, Goan xacuti, ingefær, hvidløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og svits i 30 sek. 

Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er bløde. Tag panden af varmen.

Tilsæt abrikoschutney [1 spsk | 2 spsk] og crème fraiche, og rør rundt. 

Smag til med salt og peber.

Bland spinatsalat
5

Hak tomat fint.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Skyl spinat, og hak groft. 

Bland tomat, chili, spinat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kikærter og spinatsalat.

Server med resterende abrikoschutney.