Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften laver vi en velsmagende og nem ret med kikærter i hovedrollen. Vi steger kikærter, gulerod og løg med karry, ingefær og hvidløg. og serverer dem med crunchy nødderis, spinatsalat med chili og tomat og en dejlig abrikoschutney.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
2 stk
Gulerod
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
1 pakke
Kikærter
4 g
Goan Xacuti
2 g
Curry-On
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
2 stk
Tomat
½ stk
Rød chili
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Hak cashewnødder groft.
Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme gryde. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Hak løg fint.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Pres eller riv hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt gulerod og løg, og steg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt Curry-On, Goan xacuti, ingefær, hvidløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og svits i 30 sek.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er bløde. Tag panden af varmen.
Tilsæt abrikoschutney [1 spsk | 2 spsk] og crème fraiche, og rør rundt.
Smag til med salt og peber.
Hak tomat fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skyl spinat, og hak groft.
Bland tomat, chili, spinat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kikærter og spinatsalat.
Server med resterende abrikoschutney.