Kødboller i cremet sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i cremet sauce

Kødboller i cremet sauce

med rigatoni og stegte grøntsager

I aften laver vi en fantastisk pasta som vil blive elsket af hele familien. Vi steger kødboller, gulerod og løg, og lader dem derefter simre i en cremet sauce med rødvin, fløde og Worcestershire sauce. Vi tilsætter rigatoni og frisk spinat, drysser med frisk persille, og så er maden klar til at nydes.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Sulfitter
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja)

4 g

Kyllingebouillon

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3738 kJ
Kalorier (kcal)893 kcal
Fedt37.4 g
Mættet fedt15.2 g
Kulhydrat90.2 g
Sukker15.7 g
Protein46 g
Salt5.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Form kødboller
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Riv gulerod (uskrællet) og løg groft.

Bland hakket svine-/kalvekød, Hvide Løjer & Urter, æg [1 stk | 2 stk], panko og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person).

Kog pasta
2

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg kødboller
3

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 5-6 min. Tilsæt løg og gulerod, og steg videre i 5 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegte. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Tilsæt rødvinssauce, madlavningsfløde, Worcestershire sauce, kyllingebouillon og pastavand [1 dl | 2 dl], og lad simre på middel varme i 3-4 min.

Skyl spinat.

Hak persille groft.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt pastavand, hvis saucen virker tør.

 

Tilsæt pasta
5

Tilsæt spinat, pasta, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med persille.