Slyng den cremede pasta omkring gaflen, nyd duften og lad denne hurtige pastaret med laks, creme fraiche, dild og citron kærtegne dine smagsløg. Zucchini og gulerod giver fylde, mens løg og hvidløg giver en finjusteret balance. En simpel pastaret er en klassiker, der altid går rent ind.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Zucchini
1 stk
Gulerod
1 stk
Citron
1 pose
Dild
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
250 g
Tagliolini
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær løg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Riv zucchini groft. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær citron i både. Hak dild fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt zucchini og gulerod, og steg i 3 min. Fjern skind fra laks, og skær i 2 cm tern. Krydr med et nip salt* og peber*.
Tilæst laks til panden, og steg i 6-7 min. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Kog pasta i 3-4 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra. Kom pasta tilbage i gryden.
Tilsæt creme fraiche, pastavand, et skvæt citronsaft, grøntsagsbouillon, dild (gem lidt til anretning) og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] til panden, og lad simre i 4-5 min. Krydr med et nip peber*. Tilsæt pasta, og vend forsigtigt med sauce.
Anret pasta i dybe tallerkener. Top med resterende dild. Server med citronbåde.