topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkansk kikærtegryde

Marokkansk kikærtegryde

med raita & hvidløgsbrød

I aften byder vi på en vidunderlig gryderet, som passer perfekt til en kølig efterårsaften. Vi har ikke sparet på ingredienserne i gryderetten, der indeholder kikærter, aubergine, gulerod, rødløg, hvidløg, tomater, spinat og ingefær. Vi laver også en cremet raita med citron, mynte & koriander, som perfekt balancerer den rige og krydrede kikærtegryde. Vi serverer gryderetten med sprøde hvidløgsnaan at dyppe med!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Saha-Ras

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Hakkede tomater

½ pakke

Kikærter

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Ingefær

2 stk

Naanbrød

1 stk

Citron

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

½ stk

Aubergine

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Vand (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)605 kcal
Energi (kJ)2532 kJ
Fedt14.66 g
Mættet fedt3.9 g
Kulhydrat87.64 g
Sukker23.2 g
Protein20.59 g
Salt3 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Skær gulerod (uskrællet) i kvarte skiver.  Skær aubergine [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær fint.

Steg grøntsager
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middelhøj varme. Steg aubergine og gulerod med et stort nip salt* i 3-4 min. Tilsæt løg og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt Saha-Ras, og steg i yderligere 1 min.

Tilsæt kikærter
3

Skyl kikærter [1/2 pakke, 2P] og spinat under koldt vand* i et dørslag. Tilsæt kikærter, hakkede tomater, vand* [2 dl | 3 dl], spinat, grøntsagsbouillon og ingefær til gryden. Skru ned til middellav varme, og lad simre i 15-17 min, eller indtil tyknet. 

Lav raita
4

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt. Skær citron i både. Hak mynte & koriander fint. Bland agurk, yoghurt, et skvæt citronsaft og halvdelen af mynte og koriander i en skål, og smag til med salt* og peber*.

Varm naanbrød
5

Bland en smule olivenolie*, resterende hvidløg og et nip salt* i en lille skål. Placer naanbrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med hvidløgsolie. Varm i ovnen i 3-5 min, eller indtil gyldne. Tilsæt et skvæt citronsaft til gryden, og smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret kikærtegryde i dybe tallerkener. Top med raita og resterende mynte og koriander. Server med naanbrød og citronbåde.