I aften byder vi på en vidunderlig gryderet, som passer perfekt til en kølig efterårsaften. Vi har ikke sparet på ingredienserne i gryderetten, der indeholder kikærter, aubergine, gulerod, rødløg, hvidløg, tomater, spinat og ingefær. Vi laver også en cremet raita med citron, mynte & koriander, som perfekt balancerer den rige og krydrede kikærtegryde. Vi serverer gryderetten med sprøde hvidløgsnaan at dyppe med!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Saha-Ras
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Hakkede tomater
½ pakke
Kikærter
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Ingefær
2 stk
Naanbrød
1 stk
Citron
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
½ stk
Aubergine
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
2 dl
Vand (trin 3)
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Skær gulerod (uskrællet) i kvarte skiver. Skær aubergine [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middelhøj varme. Steg aubergine og gulerod med et stort nip salt* i 3-4 min. Tilsæt løg og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt Saha-Ras, og steg i yderligere 1 min.
Skyl kikærter [1/2 pakke, 2P] og spinat under koldt vand* i et dørslag. Tilsæt kikærter, hakkede tomater, vand* [2 dl | 3 dl], spinat, grøntsagsbouillon og ingefær til gryden. Skru ned til middellav varme, og lad simre i 15-17 min, eller indtil tyknet.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt. Skær citron i både. Hak mynte & koriander fint. Bland agurk, yoghurt, et skvæt citronsaft og halvdelen af mynte og koriander i en skål, og smag til med salt* og peber*.
Bland en smule olivenolie*, resterende hvidløg og et nip salt* i en lille skål. Placer naanbrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med hvidløgsolie. Varm i ovnen i 3-5 min, eller indtil gyldne. Tilsæt et skvæt citronsaft til gryden, og smag til med salt* og peber*.
Anret kikærtegryde i dybe tallerkener. Top med raita og resterende mynte og koriander. Server med naanbrød og citronbåde.