Tagine er en nordafrikansk ret med masser af krydderier. Vores marokkanske variant indeholder butternutsquash, gulerod, løg, honning, kikærter og chili. Vi serverer vores tagine med couscous med persille og mandler, og topper med græsk salatost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ pakke
Kikærter
½ stk
Butternutsquash
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
4 g
Saha-Ras
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 g
Chiliflager
1 stk
Citron
12.5 g
Honning
1 pose
Bredbladet persille
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
1 spsk
Smør (trin 1)
4 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 4)
2.5 dl
Vand (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Hak løg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor gryde på middel varme.
Steg løg med et nip salt i 5 min, eller indtil bløde. Tilsæt tomatpuré og Saha-Ras, og svits i 30 sek.
Tilsæt chiliflager, grøntsagsbouillon og vand [4 dl | 8 dl], og bring i kog.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Skræl butternutsquash [1/2 stk, 2P], og del på langs. Grav kerner ud, og skær i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm halve skiver.
Kom butternutsquash og gulerod i gryden med kogende vand, og lad koge under låg på middel varme i 18-20 min, eller indtil møre.
Hak persille og mandler fint.
Skyl kikærter [1/2 pakke, 2P] under koldt vand i en si.
Smuldr salatost.
Skær citron i både.
Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P] og kikærter til gryden, når grøntsagerne har 10 min tilbage, og lad simre uden låg i 10 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt citronsaft [2 spsk | 4 spsk], og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber lige inden servering.
Bring en gryde med vand [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i kog.
Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Tilsæt halvdelen af mandler og halvdelen af persille, og vend sammen.
Smag til med salt og peber.
Anret tagine i dybe tallerkener.
Top med salatost og resterende persille og mandler.
Server med couscous og resterende limebåde.