topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk kyllingegryde

Mexicansk kyllingegryde

med basmatiris og sorte bønner

Den kulinariske rejse går til Mexico, og byder på en fest med masser af spændende ingredienser. Vi laver en fantastisk kyllingegryde med Tex-Mex krydderier, gulerod, hvidløg, tomat, BBQ-sauce, sorte bønner og majs. Vi serverer vores spicy gryderet med luftige ris, og så er maden klar!

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Proteinrig
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Gulerod

5 g

Tex-Mex

1 dåse

Majs

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Kyllingebouillon

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder Sulfitter, Sennep)

½ pakke

Sorte bønner

1 g

Chiliflager

300 g

Kyllingebryststrimler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)745 kcal
Energi (kJ)3118 kJ
Fedt13.14 g
Mættet fedt2.6 g
Kulhydrat101.26 g
Sukker27 g
Protein51.72 g
Salt6.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme,og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

 

Forbered råvarer
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak gulerod (uskrællet) fint. Hæld væde fra majs og sorte bønner.

Steg kylling
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg grøntsager
4

Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, Tex-Mex og majs, og steg videre i 1 min.

 

Kog sauce
5

Tilsæt hakkede tomater [½ pakke, 2P], kyllingebouillon, BBQ-sauce, sorte bønner [½ pakke, 2P] og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 2 min. Krydr med salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Tilsæt kylling, og vend sammen.

 

Server
6

Anret ris og kyllingegryde i dybe tallerkener. Drys med chiliflager. TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.