Den kulinariske rejse går til Mexico, og byder på en fest med masser af spændende ingredienser. Vi laver en fantastisk kyllingegryde med Tex-Mex krydderier, gulerod, hvidløg, tomat, BBQ-sauce, sorte bønner og majs. Vi serverer vores spicy gryderet med luftige ris, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Gulerod
5 g
Tex-Mex
1 dåse
Majs
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Kyllingebouillon
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
½ pakke
Sorte bønner
1 g
Chiliflager
300 g
Kyllingebryststrimler
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme,og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Pres eller hak hvidløg fint. Hak gulerod (uskrællet) fint. Hæld væde fra majs og sorte bønner.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, Tex-Mex og majs, og steg videre i 1 min.
Tilsæt hakkede tomater [½ pakke, 2P], kyllingebouillon, BBQ-sauce, sorte bønner [½ pakke, 2P] og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 2 min. Krydr med salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Tilsæt kylling, og vend sammen.
Anret ris og kyllingegryde i dybe tallerkener. Drys med chiliflager. TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.