topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk quinoa-one pot

Mexicansk quinoa-one pot

med sorte bønner og ternet avocado

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Lav aftensmad på under en halv time med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk one-pot med quinoa, majs, sorte bønner og koriander. Alt laves i samme gryde, så sparer vi på opvasken. Vores one-pot får den helt rette mexikanske smag af vores skønne krydderiblandninger som vi kalder Tex-Mex og Ay Cajun-ba. Vi topper herlighederne med avocado, fraiche og tortillachips.

Tags:
Nem
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Trefarvet quinoa

½ pakke

Sorte bønner

5 g

Tex-Mex

8 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ dåse

Tomatpuré

1 stk

Gulerod

1 dåse

Majs

1 stk

Løg

1 pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

½ stk

Lime

1 stk

Avocado

1 pose

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

4.5 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3374 kJ
Kalorier (kcal)806 kcal
Fedt37.1 g
Mættet fedt8.4 g
Kulhydrat90.9 g
Sukker22.1 g
Protein17.9 g
Salt5 g

Redskaber

Gryde

Fremgangsmåde

Steg grøntsager
1

Hak løg og gulerod (uskrællet) fint.  

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. 

Steg løg og gulerod med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 2-3 min, eller indtil løgene er gennemsigtige. 

Tilsæt krydderier
2

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og steg videre i 30 sek. 

Tilsæt vand [4,5 dl | 9 dl], og bring i kog.

Lav one-pot
3

Hæld væde fra sorte bønner [1/2 pakke, 2P] og majs.

Rør quinoa, sorte bønner, majs, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i gryden, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre uden låg i 15-20 min, eller indtil quinoafrøene er blevet dobbelt så store.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis det virker tørt.

Forbered avocado
4

Imens, halver lime [1/2 stk, 2P].

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. 

Bland avocado, et skvæt limesaft og et nip salt i en lille skål.

Forbered koriander
5

Pluk koriander.

Server
6

Anret quinoa i dybe tallerkener.

Top med avocado og fraiche.

Drys med koriander.

Server med tortillachips.