Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Lav aftensmad på under en halv time med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk one-pot med quinoa, majs, sorte bønner og koriander. Alt laves i samme gryde, så sparer vi på opvasken. Vores one-pot får den helt rette mexikanske smag af vores skønne krydderiblandninger som vi kalder Tex-Mex og Ay Cajun-ba. Vi topper herlighederne med avocado, fraiche og tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Trefarvet quinoa
½ pakke
Sorte bønner
5 g
Tex-Mex
8 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Gulerod
1 dåse
Majs
1 stk
Løg
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ stk
Lime
1 stk
Avocado
1 pose
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
4.5 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
Hak løg og gulerod (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 2-3 min, eller indtil løgene er gennemsigtige.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt vand [4,5 dl | 9 dl], og bring i kog.
Hæld væde fra sorte bønner [1/2 pakke, 2P] og majs.
Rør quinoa, sorte bønner, majs, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i gryden, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre uden låg i 15-20 min, eller indtil quinoafrøene er blevet dobbelt så store.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis det virker tørt.
Imens, halver lime [1/2 stk, 2P].
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.
Bland avocado, et skvæt limesaft og et nip salt i en lille skål.
Pluk koriander.
Anret quinoa i dybe tallerkener.
Top med avocado og fraiche.
Drys med koriander.
Server med tortillachips.