Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Ugens fiskeret byder på masser af skønne ingredienser med inspiration fra Middelhavet. Vi steger torsk og serverer den med bagt tomat og zucchini, spinat-kartoffelmos og en cremet sauce med løg, citron og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
500 g
Bagekartoffel
½ stk
Løg
2 stk
Tomat
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Zucchini
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ stk
Citron
2 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
2 spsk
Smør (trin 5)
2 dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Hvedemel (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør. Stil til side med låg på.
Skær tomat og zucchini i 2 cm tern.
Hak løg [½ stk, 2P] og persille fint.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Skyl spinat, og hak groft.
Fordel tomat og zucchini på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil møre.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, og overfør til en tallerken.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.
Smelt smør [2 spsk | 4 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på lav varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt et skvæt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og rør indtil jævn. Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon og persille, og lad simre indtil tyknet.
Tilsæt spinat til gryden med kartoffelmos, og vend indtil faldet sammen.
Anret fisk, grøntsager og spinat-kartoffelmos på tallerkener.
Top med sauce.