Middelhavsinspireret torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret torsk

Middelhavsinspireret torsk

med bagte grøntsager og spinat-kartoffelmos

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Ugens fiskeret byder på masser af skønne ingredienser med inspiration fra Middelhavet. Vi steger torsk og serverer den med bagt tomat og zucchini, spinat-kartoffelmos og en cremet sauce med løg, citron og persille.

Tags:
Kalorielet
Allergener:
Fisk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

500 g

Bagekartoffel

½ stk

Løg

2 stk

Tomat

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Zucchini

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

2 spsk

Smør (trin 5)

2 dl

Vand (trin 5)

1 spsk

Hvedemel (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)599 kcal
Energi (kJ)2508 kJ
Fedt23.99 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat58.27 g
Sukker10.6 g
Protein33.86 g
Salt4.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog vand
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Forbered spinat-kartoffelmos
2

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør. Stil til side med låg på.

Bag tomat og zucchini
3

Skær tomat og zucchini i 2 cm tern.

Hak løg [½ stk, 2P] og persille fint.

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Skyl spinat, og hak groft. 

Fordel tomat og zucchini på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil møre.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, og overfør til en tallerken.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav sauce
5

Smelt smør [2 spsk | 4 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på lav varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt et skvæt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og rør indtil jævn. Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon og persille, og lad simre indtil tyknet.

Tilsæt spinat til gryden med kartoffelmos, og vend indtil faldet sammen.

Server
6

Anret fisk, grøntsager og spinat-kartoffelmos på tallerkener.

Top med sauce.