Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi laver vores cremede tomatorzotto med løg, zucchini, hvidløg, soltørrede tomater, ost, madlavningsfløde og spinat. Vi topper med basilikum-pangrattat og frisk rucola vendt med olivenolie.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Orzo
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
50 g
Soltørrede tomater
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
12.5 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Basilikum
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
½ stk
Zucchini
40 g
Rucola
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ dåse
Tomatpuré
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
5 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko [½ pose, 2P] i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.
Hak løg groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak soltørrede tomater groft.
Riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 1/2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og zucchini i 5-6 min, eller indtil bløde og brunet.
Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter, orzo, salt [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og soltørrede tomater, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [5 dl | 10 dl], grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk [ 1 tsk] til stegepanden, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og kog under låg i 12-14 min, eller indtil 'al dente'.
TIP: Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud.
Imens, skyl spinat.
Skyl rucola.
Hak basilikum groft, og vend i skålen med panko.
Vend rucola med olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt og peber i en skål.
Tilsæt finrevet ost, madlavningsfløde og spinat til stegepanden lige inden servering, og lad simre i 1 min, eller indtil spinat er faldet sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzottoen ser tør ud.
Anret orzotto i dybe tallerkener.
Drys med pangrattato.
Top med rucola.