topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild soltørret tomatorzo

Mild soltørret tomatorzo

med revet zucchini og persille-pangrattato

Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi laver vores cremede tomatorzotto med løg, zucchini, hvidløg, soltørrede tomater, ost, madlavningsfløde og spinat. Vi topper med persille-pangrattat og frisk rucola vendt med olivenolie.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

50 g

Soltørrede tomater

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

12.5 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Hvide Løjer & Urter

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

½ stk

Zucchini

40 g

Rucola

30 g

Spinat

1 dåse

Tomatpuré

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

4.5 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3069 kJ
Kalorier (kcal)734 kcal
Fedt31.5 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat86.6 g
Sukker16.8 g
Protein21.7 g
Salt4.7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Forbered pangrattato
1

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg panko [½ pose, 2P] i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.

Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål. 

Forbered grøntsager
2

Hak løg groft. 

Pres eller hak hvidløg fint. 

Hak soltørrede tomater groft.

Riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft. 

Steg løg og zucchini
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og zucchini i 5-6 min, eller indtil bløde og brunet.

Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter, orzo, salt [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], tomatpuré og soltørrede tomater, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Kog orzo
4

Tilsæt vand [4,5 dl | 9 dl], grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk [ 1 tsk] til stegepanden, og bring i kog. 

Sænk til middel varme, og kog under låg i 12-14 min, eller indtil 'al dente'.

TIP: Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud.

Lav orzotto
5

Imens, skyl spinat og rucola (adskilt).

Hak basilikum groft, og vend i skålen med panko.

Vend rucola med olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt og peber i en skål.

Tilsæt finrevet ost, madlavningsfløde og spinat til stegepanden lige inden servering, og lad simre i 1 min, eller indtil spinat er faldet sammen.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzottoen ser tør ud.

Server
6

Anret orzotto i dybe tallerkener. 

Drys med pangrattato.

Top med rucola.