Er I en familie, der elsker mexicansk mad? Så er det måske på tide, I prøver noget andet end de traditionelle tacos. Det hjælper vi gerne med i form af denne fantastiske opskrift på enchiladas som vi fylder med kylling og ost. Vi serverer vores enchiladas med crème fraiche, sprøde tortillachips og en krydret salsa med lime, chili, majs, tomat, avocado og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
5 g
Tex-Mex
4 g
Kyllingebouillon
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
100 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
1 g
Chiliflager
1 stk
Avocado
75 g
Tortillachips
½ dåse
Majs
½ stk
Lime
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Fordel kylling på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Bag i ovnen i 17-19 min, indtil gennemstegt.
Træk færdig kylling i mindre stykker med to gafler.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak tomat groft.
Hak koriander fint.
Dræn majs [1/2 pakke, 2P].
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og hak groft.
Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk], chiliflager, majs, tomat, avocado og koriander i en stor skål.
TIP: Spring chili over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Svids Tex-Mex i 30 sek, indtil velduftende.
Tilsæt kylling, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon og vand [1/4 dl | 1/2 dl], vend sammen, og lad simre i 2-3 min.
Kom kyllingesauce på tortillas, lad 3 cm kant være fri. Top med ost og krydr med et nip peber.
Fold sammen til firkantede enchiladas.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg enchiladas i 1-2 min på hver side, indtil gyldne. Pres med en palet, og var forsigtig når du vender.
Skær enchiladas i to trekanter, og anret på tallerkner.
Server med crème fraiche, tortillachips og salsa.