Er I en familie der elsker lasagne? Så er det måske på tide, at I prøver en ny variant. Det hjælper vi gerne med, vi har nemlig skabt en fantastisk opskrift på ostegratineret tortillalasagne, hvor tortillastrimler erstatter lasagnepladerne. Vi serverer vores velsmagende lasagne med en frisk gulerodssalat med frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Kyllingebouillon
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 stk
Gulerod
1 pose
Basilikum
2 stk
Hvidløgsfed
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Smør (trin 3)
1 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 dl
Vand (trin 3)
10 spsk
Mælk (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Tilsæt hvidløg, Middelhavsdrøm, kyllingebouillon og Hvide Løjer & Urter til stegepanden, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], smør [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 5-6 min, eller indtil tyknet.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk] under omrøring. Tilsæt mælk [2 dl | 4 dl] under omrøring, og pisk i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], halvdelen af finrevet ost og et nip peber, og pisk sammen.
Fordel halvdelen af kødsauce i et ildfast fad.
Skær hvert tortillabrød i 4 strimler, og fordel halvdelen ovenpå.
Gentag med resterende kødsauce og tortillabrød.
Top med bechamelsauce, og drys med resterende finrevet ost.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil saucen bobler og osten er gylden.
Imens, hak basilikum groft.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland basilikum, gulerod, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Lad lasagne køle en smule af før servering.
Anret lasagne på tallerkener.
Server med gulerodssalat.