Er I en familie der elsker lasagne? Så er det måske på tide, at I prøver en ny variant. Det hjælper vi gerne med, vi har nemlig skabt en fantastisk opskrift på ostegratineret tortillalasagne, hvor tortillastrimler erstatter lasagnepladerne. Vi serverer vores velsmagende lasagne med en frisk gulerodssalat med frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
4 g
Hvide Løjer & Urter
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Kyllingebouillon
225 g
Hakket oksekød
1 pose
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Smør til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
1 dl
Vand til sauce
1 spsk
Smør til bechamel
1 spsk
Mel til bechamel
2 dl
Mælk til bechamel
¼ tsk
Salt til bechamel
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Tilsæt hvidløg, Middelhavsdrøm, kyllingebouillon og Hvide Løjer & Urter til stegepanden, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, salt, smør, sukker og vand, og lad simre i 5-6 min, eller indtil tyknet.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt hvedemel under omrøring.
Tilsæt mælk under omrøring, og pisk i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt salt, halvdelen af finrevet ost og et nip peber, og pisk sammen.
Fordel halvdelen af kødsauce i et ildfast fad.
Skær hvert tortillabrød i 4 strimler, og fordel halvdelen ovenpå.
Gentag med resterende kødsauce og tortillabrød.
Top med bechamelsauce, og drys med resterende finrevet ost.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil saucen bobler og osten er gylden.
Imens, hak basilikum groft.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland basilikum, gulerod, olivenolie og salt i en stor skål.
Lad lasagne køle en smule af før servering.
Anret lasagne på tallerkener.
Server med gulerodssalat.