Lad hele familien være med og lave mad, i aften skal vi nemlig lave en masse godt. Vi ovnsteger BBQ-kylling til perfektion. Den får selskab i ovnen af zucchini som vi gratinerer med vidunderlige krydderier. Vi laver også en skøn salat med couscous, bagt gulerod og rødløg, og frisk spinat og persille. Vi topper med en spicy chilidressing, og så er maden klar til at nydes.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Bredbladet persille
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ g
Chiliflager
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
60 g
Spinat
1 stk
Zucchini
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
2.5 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær rødløg i 2 cm både.
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm skiver.
Fordel gulerød og løg på en side af en bageplade [2 bageplader, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr generøst med salt og peber, og vend sammen.
Fordel zucchini på den anden side af bagepladen. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min, indtil bløde.
Imens, bland panko, Mamas Favorit, olivenolie [1 spsk I 2 spsk], og et nip salt og peber i en lille skål.
Top zucchini med pankoblanding, når den har 5 min tilbage i ovnen.
Krydr kylling med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en ny bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bring vand [2,5 dl | 5 dl], kyllingebouillon og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i kog i en gryde.
Tilsæt couscous og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Rør rundt med en gaffel.
Imens, hak persille groft.
Skyl spinat.
Bland yoghurt, chili [1/2 pose, 2P], og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend spinat, persille og bagt gulerod og rødløg i gryden med couscous.
Skær kyllingen i tynde skiver.
TIP: Spring chili over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.
Anret couscous, kylling og zucchini på tallerkener.
Server med chilidressing