Pølse, kartofler og sennep. Tre klassiske ingredienser, der passer perfekt sammen. I aften byder vi på en spændende kombination, der med garanti vil blive værdsat af hele familien. Vi gør det enkelt og ovnbager pølse, kartoffel, gulerod og æble, og blander dem derefter med frisk spinat. Når det hele er klar i ovnen, serverer vi herlighederne med karamelliserede løg og sennepsmayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Æble
320 g
Kålpølse
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
2 stk
Gulerod
1 stk
Løg
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel kartofler og gulerod på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og lad simre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Skær æble i 2 cm både.
Placer pølse og æble på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage, og bag i 13-15 min, eller indtil gyldne og gennemtilberedte.
Imens, bland aioli og sennep i en lille skål.
Skyl spinat.
Tag bagepladen ud af ovnen, tilsæt spinat, og vend sammen indtil den er faldet sammen.
Anret pølse, kartofler, gulerod og æble på tallerkener.
Top pølser med løg.
Server med sennepsaioli.