Er i en familie som elsker lasagne, så er det måske på tiden at prøve en ny variant. Det hjælper vi gerne med i form af en opskrift på en fantastisk plantefars-pasta med masser af skønne krydderier. Vi serverer vores pasta med en frisk gulerod-koriandersalat med lime og frisk jalapeno.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
5 g
Tex-Mex
8 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 stk
Gulerod
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
1 stk
Løg
1 stk
Jalapeno
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 7-8 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadigvæk har en smule bid.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt plantefars, hvidløg, Ay Cajun-ba, Tex-Mex, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P] og pastavand, og lad simre i 2-3 min.
Tilsæt pasta, og vend sammen.
Bland mornaysauce og vand [1/2 dl | 1 dl] i en lille skål.
Overfør pasta til et ildfast fad, og top med mornaysauce og finrevet ost.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil osten er smeltet og saucen bobler.
Imens, skær jalapeno i tynde skiver.
Hak koriander groft.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og skær det sidste stykke i 1 cm tern.
Bland gulerod, koriander, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et skvæt limesaft i en mellemstor skål.
Anret pasta og salat i dybe tallerkener.
Drys med jalapeno.
Server med resterende limebåde.
TIP: Spring jalapenoen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.